Písacie potreby z dreva – čo kus, to originál

Dřevěné psací potřeby

Ceruzky a perá z prírodných materiálov

Písacie potreby z dreva majú dlhú históriu. O návrh prvého písacieho nástroja z dreva sa v roku 1567 zaslúžil Conrad Gessner, ktorý ako prvý začal na písanie používať grafit v dutom drevenom obale. Perá z dreva v tom čase predstavovali jedinečných spojencov umelcov, spisovateľov a mysliteľov.

 

A prečo sú písacie potreby z dreva stále také obľúbené?

Každý kus je totiž jedinečný a má svoj vlastný charakter a textúru. Drevo môže byť zdobené rôznymi vzormi a povrchovými úpravami, čo písacím potrebám dodáva jedinečný vzhľad a osobnosť. A práve vďaka svojej unikátnosti a výnimočnému vzhľadu môžu byť drevené písacie potreby originálnym darčekom.

Ďalším pozitívom použitia dreva na výrobu písacích potrieb je tiež ekologický rozmer. Výroba drevených písacích potrieb má totiž menšie negatívne dopady na životné prostredie ako výroba pier plastových.

 

Ako vybrať darček?

Vyberať môžete medzi niekoľkými druhmi driev, z ktorých sú písacie potreby vyrobené. Pre drevené písacie potreby značky Faber-Castell je typické hruškové a dubové drevo. Písacie potreby z hruškového dreva predstavujú spojenie atraktívnej farby, príjemného povrchu a vysokej odolnosti. Hruškové drevo sa vyznačuje mimoriadnou tvrdosťou a odolnosťou, a preto sú písacie potreby vyrobené z tohto materiálu známe svojou dlhou životnosťou.

 

Kuličkové pero Faber-Castell e-motion Wood

Guľôčkové pero Faber-Castell e-motion Wood Reddish Brown

Tip: Kolekcia e-motion sa vyznačuje písacími nástrojmi jedinečného cigarového tvaru, ktorý skvele padne do ruky.

 

Dubové drevo je typické svojou nezameniteľnou farbou a výraznou textúrou, ktorá prináša do sveta písacích potrieb jedinečný vzhľad. Tiež dubové drevo patrí medzi najtvrdšie a najodolnejšie druhy dreva vôbec, čo prispieva k dlhej životnosti písacej potreby. Dubové drevo sa vyznačuje hladkým povrchom. Plniace či guľôčkové pero z tmavého dubového dreva ocenia všetci, ktorí uprednostňujú udržateľnosť a pohodlie pri písaní zároveň.

 

Faber Castell Ondoro Smoked Oak

Plniace pero Faber-Castell Ondoro Smoked Oak

Tip: Kolekcia Ondoro sa vyznačuje upravenou oblasťou úchopu, čo spoločne s hladkým povrchom prispieva k pohodliu pri písaní a umožňuje rýchly a plynulý zápis na papier.

 

Javorové drevo je mäkšie ako hruškové a dubové drevo. Vyznačuje sa hladkým povrchom, príjemným na dotyk. Jemná štruktúra robí z týchto písacích potrieb jedinečný darček pre deti, ktoré začínajú s písaním. Javorové drevo je vhodné na rôzne povrchové úpravy a dekoračné prvky, čo umožňuje širokú škálu možností pre personalizáciu.

 

Lamy ABC Blue

Plniace pero Lamy ABC Blue

Plniace pero s telom z javorového dreva, ktoré je ideálne pre deti, ktoré začínajú s písaním. Ergonomicky upravená úchopová zóna a vrchnák z plastu.

 

Značka Lamy ponúka aj perá z kvalitného mučenkového dreva. Prednosťou písacích potrieb z mučenkového dreva je ich nižšia hmotnosť. Ďalšou nezabudnuteľnou výhodou je vysoká odolnosť a trvanlivosť. Písacie potreby s telom z mučenkového dreva môžu vydržať skutočne dlho.

 

Lamy 2000 Taxus

Guľôčkové pero Lamy 2000 Taxus

Značka Lamy ponúka aj perá z kvalitného tisového dreva. Neopomenuteľnou výhodou je vysoká odolnosť a trvanlivosť. Písacie potreby s telom z tisového dreva môžu vydržať skutočne dlho.

 

Písacie potreby s telom z orechového dreva spájajú všetky výhody drevených písacích potrieb. Orechové drevo sa navyše vyznačuje bohatou hnedou farbou, ktorá pôsobí luxusným dojmom. Plniace pero z orechového dreva určite ocenia všetci, ktorí uprednostňujú eleganciu a luxusný vzhľad.

 

Faber Castell Ambition Wallnut Wood

Plniace pero Faber-Castell Ambition Walnut Wood

Plniace pero Faber-Castell Ambition Walnut Wood s telom z orechového dreva v kombinácii s doplnkami z pochrómovaného lešteného kovu.

 

Publikované