Darček pre mužov

U luxusných písacích potrieb sa často zdôrazňuje ich symbolickosť. Nejde iba o nástroj na zapisovanie poznámok či podpisovanie. Vypovedajú o vkuse svojho majiteľa, o jeho osobnosti i spoločenskom postavení. Ak vyberáte pero ako darček pre mužov, mali by ste zvážiť niekoľko základných faktorov.


Výber značky písacích potrieb


Najprv by ste sa mali zamyslieť nad preferenciou značky. Hľadáte pero pre konzervatívnejšiu osobnosť, ktorá vyznáva tradičné hodnoty a uprednostňuje klasický dizajn? Potom by ste mali voliť predovšetkým medzi perami značky Parker.


Príklad pera Parker vo vyššej cenovej hladine: plniace pero Sonnet s hrotom z 18K zlata

Plnicí pero Sonnet s hrotem z 18K zlata



 

Príklad perá Parker v strednej cenovej hladine: guľôčkové pero Sonnet

Kuličková tužka Sonnet

 

 

 

 

Pokiaľ je obdarovaný vo svojom vkuse odvážnejší a je priaznivcom originálne poňatej elegancie, potom mu budú asi viac vyhovovať perá značky Waterman.


Príklad pera Waterman vo vyššej cenovej hladine: plniace pero Exception s hrotom z 18K zlata

 

 

Plnicí pero Exception s hrotem z 18K zlata



 

Príklad perá Waterman v strednej cenovej hladine: guľôčkové pero Expert

Kuličková tužka Expert

 

 

 

 

Pokiaľ má ten, pre ktorého pero vyberáte, radšej jednoduché, minimalistické línie, primárne funkčný dizajn a nevšedné technické riešenia, potom sa poobzerajte medzi perami značky Lamy.


Príklad pera Lamy vo vyššej cenovej hladine: plniace pero Impórium s hrotom z 14K zlata

Plnicí pero imporium s hrotem z 14K zlata

 

 

 

Príklad perá Lamy v strednej cenovej hladine: guľôčkové pero 2000

Kuličková tužka 2000


Výber písacieho systému

Tiež by ste mali dôkladne zvážiť, aký písací systém zvoliť, respektíve na aký účel bude obdarovaný pero používať či aké sú jeho písacie návyky. Pokiaľ bude slúžiť pre rýchle poznámky, potom bude najvhodnejšie guľôčkové pero. Pre výnimočné príležitosti sa bude viac hodiť reprezentatívne plniace pero s krásnym hrotom.

V prípade, že obdarovaný píše s plniacim perom bežne, radšej sa vyhnite ťažkým podpisovým perám. Ak nie je plniace pero vhodnou voľbou, ale zároveň sa nechcete vzdať určitých predností plniaceho pera, potom odporúčame zvoliť roller.

Voľba správneho typu písacej potreby je skutočne dôležitý faktor, ktorý by ste nemali podceniť. Viac o špecifikách, výhodách a nevýhodách jednotlivých systémov sa dočítate v článku Pero ako darček.

Publikované