Pero pre zberateľov

Ako pero vhodné pre zberateľskú kolekciu sa skôr alebo neskôr môže ukázať v podstate každé pero – záleží na jeho unikátnosti, veku, stave, na šírke kolekcie, ktorého je súčasťou. Takmer istotu, že sa daný kúsok stane zaujímavým zberateľským artiklom, máte pri výnimočných limitovaných kolekciách.

 

Limitované edície písacích potrieb

Limitované edície písacích potrieb sa uvádzajú na trh napríklad pri významnom jubileu značky alebo na počesť významných osobností. Vhodné sú aj písacie potreby z drahých kovov alebo kolekcie, ktoré sa už nevyrábajú a ktoré bývajú skôr k dispozícii na sekundárnom trhu.

 

Unikátnu 3-kusovú sadu Parker Duofold v 3 farebných prevedeniach vytvoril Parker pri príležitosti osláv 100. výročia uvedenia tohto ikonického modelového radu na trh. Tieto výnimočné perá sú vyrobené vo francúzskom Nantes z 22 ručne zostavených komponentov. Pre celý svet vzniklo iba 100 trojkusových sád limitovanej edície. Drevený lakovaný box obsahuje brožúru s informáciami o limitovanej edícii a certifikát pravosti podpísaný Geoffreyom S. Parkerom, pravnukom zakladateľa značky, a 5 kusov čiernych bombičiek v dizajnovo zladenom balení.

 

 

roller Waterman Edson Diamond Black

Napríklad roller Waterman Edson Diamond Black.

Na prvý pohľad robustné, technicky perfektne zvládnuté pero začne pri bližšom skúmaní rafinovane odkrývať svoju estetickú hĺbku spočívajúcu práve v presnej kombinácii technickej dokonalosti a neobvyklého dizajnu.

Model sa vyznačuje elegantným telom cigarového tvaru z čiernej živice a smelým dvojramenným klipom na vrchnáku. Výnimočný význam pera podčiarkuje skutočnosť, že bolo pomenované po legendárnom zakladateľovi značky Lewisu Edsonovi Watermanovi.

Taký kúsok v zberateľskej kolekcii sa môže stať aj výhodnou investíciou.

 

 

 

 

Publikované