Darček k maturite

Predtým bolo maturitné vysvedčenie nazývané „vysvedčením dospelosti“. Ostatne aj pôvod slova v latinskom výraze maturitas (zrelosť) napovedá, o akú zásadnú udalosť ide. Zakončenie štúdia maturitnou skúškou je všeobecne vnímané ako symbolický krok, ktorým mladý človek vstupuje do sveta dospelých.


Aký vybrať darček?


Hlboký význam tejto udalosti si zasluhuje aj starostlivý výber darčeka, ktorým chceme „čerstvého dospelého“ obdarovať. Skvelú možnosť v tomto smere ponúka luxusné písacie potreby prestížnych značiek. Ide o univerzálny, praktický a zároveň noblesný darček, ktorý môže obdarovaného sprevádzať po celý jeho dospelý život. Ponuka je však široká, aké pero teda vybrať a bude obdarovanému vyhovovať?

Akú zvoliť značku písacej potreby?


Pri voľbe vhodného pera môžeme začať rozhodnutím pre konkrétnu značku. Každá značka má určité charakteristiky, ktoré ju definujú. Parker vyniká klasickým dizajnom, predstavuje legendu medzi písacími potrebami a bude vyhovovať skôr konzervatívnejšiemu typu človeka.

Pokiaľ si môžeme dovoliť darček vo vyššej cenovej hladine, podobne je vnímaná aj značka Montblanc. Značka Waterman je potom predstaviteľom skôr originálne poňatej elegancie, perá tejto značky sú preslávené najmä unikátnymi lakovanými povrchmi.

Značka Lamy je preslávená funkčným designom. Perá Lamy boli pôvodne obľúbené najmä pri technických profesiách, dnes ich však vyhľadávajú všetci, ktorí dávajú prednosť minimalistickému dizajnu, užívateľskému komfortu a technickej dokonalosti.

 

 

 

Príklad pera Parker: plniace pero Parker IM alebo plniace pero Urban Premium

Plnicí pero Parker IM
Plnicí pero Urban Premium

 

 

Príklad pera Montblanc: guličkové pero Meisterstück alebo roller Pix

Kuličková tužka Meisterstück
Roller Pix

 

Príklad pera Waterman: plniace pero Expert alebo guličkové pero Hémisphere

 

Plnicí pero Expert
Kuličková tužka Hémisphere

 

 

Príklad pera Lamy: plniace pero LAMY štúdio alebo roller LAMY Lx

Plnicí pero LAMY studio
Roller LAMY Lx

 

 

Pri každej značke je na výber niekoľko typov písacích potrieb - klasické plniace či bombičkové perá, perá a rollery (predtým známejšie pod názvom keramické pero). Nie ste si istí, aký písací systém zvoliť? Poradíme v článku Pero ako darček.

Publikované