Parker Duofold 100

Unikátna 3kusová sada v limitovanej edícii a špeciálnej edície Duofold v 3 farebných prevedeniach, všetko vytvorené pri príležitosti osláv 100. výročia uvedenia tohto ikonického modelového radu na trh.

Limitovaná edice plnicího peraLimitovaná aj špeciálna edícia sú oslavou elegancie, mimoriadnych remeselných majstrovstiev značky Parker i priekopníckeho ducha zakladateľa značky George S. Parkera. Duofold oslavuje 100 rokov, počas ktorých stihol neskutočné veci – napríklad slávny experiment s pádom z lietadla z výšky 915 metrov, ktorý mal potvrdiť jeho nezničiteľnosť. Duofoldom tiež sprevádzal množstvo slávnych osobností a bol pri mnohých historických udalostí. Sir Arthur C. Doyle s ním napísal knižky so Sherlockom Holmesom a Boris Jeľcin a George Bush podpísali Duofoldom v roku 1992 dohodu o znížení strategických zbraní START II, ktorá v podstate potvrdila koniec studenej vojny.

Limitovaná edícia aj výročná špeciálna edícia

 
Na oslavu výročia tejto legendy Parker pripravil limitovanú edíciu v 3 farbách: Big Red, Lapis Lazuli a Black a tiež špeciálnu edíciu každého z týchto troch farebných prevedení. Tieto výnimočné perá sú vyrobené vo francúzskom Nantes z 22 ručne zostavených komponentov. Pre celý svet vzniklo iba 100 trojkusových sád limitovanej edície a výročná špeciálna edícia sa bude vyrábať iba jeden rok.
Plnící pero

Big Red, Black No. 26 a Lapis Lazuli

Kultový variant Big Red bol uvedený na trh v roku 1921 a okamžite vyvolal celosvetový záujem spotrebiteľov. Originálna a rušivá farba potlačila stereotyp do tej doby uprednostňovaných čiernych pier. Do dnešného dňa zostáva Big Red symbolickým a najznámejším prevedením modelového radu Duofold. „Veľká červená“ otvorila cestu ďalším odvážnym farbám, ktorými je Duofold preslávený, ako sú napríklad práve Lapis Lazuli, ale aj Jade Green alebo Mandarin Yellow.

Druhé farebné prevedenie Black je technicky vzaté nie Duofold, ale pero modelu Black No. 26, ktoré vydláždilo cestu prvému textu na povrchu Duofoldu. V roku 1921 bol na pero vytlačený nápis „Duofold“ a táto čierna verzia následne zostala v sortimente natrvalo.

Názov Lapis Lazuli v intenzívnej modrej farbe odkazuje na temne modrý drahokam rovnakého mena. Na simuláciu vzhľadu drahokamu boli pridané malé modré a biele škvrny, ktoré peru dodávajú výnimočnú hĺbku a lesk. Lapis je latinské slovo pre kameň a Lazuli je odvodené z arabského slova „Azul“, ktoré označuje modrú farbu.

Remeselné majstrovstvá značky Parker sa premieta do každého detailu jubilejnej edície pier. Ako spomienku a holt experimentálnym Duofoldom na začiatku 30. rokov je telo a viečko vytvorené z niekoľkých tenkých vrstiev difúzne viazanej vzácnej živice, ktorá vytvára nápadné farebné pruhy. Úchop je vyrobený z lesklej čiernej živice. Korunka viečka z plátkového zlata je ozdobená rytinou 100th - stého výročia. Prstence na viečku, typické pre Duofold, sú z plátkového zlata. Ikonický klip v tvare šípu je pokovovaný zlatom. Hrot z 18-karátového zlata s ozdobnou rytinou kartového esá a stého výročia je čiastočne pokovovaný ródiom.

 

Speciální balení plnicího pera

Limitovaná edícia

Každá z celkom 100 vyrobených 3kusových sád limitovanej edície je dodávaná v luxusnom boxe z dreva. Drevený povrch je ošetrený lesklým čiernym povrchom a interiér boxu je vyložený jemným čiernym semišom. Rozmer darčekovaného balenia je 210 x 140 x 63 mm. Box obsahuje tiež brožúru s informáciami o limitovanej edícii a certifikát pravosti podpísaný Geoffreyom S. Parkerom, pravnukom zakladateľa značky, a 5 kusov čiernych bombičiek v dizajnovo zladenom balení.

Každej sade pier bolo pridelené unikátne číslo od 1 do 100.

Publikované