Mikroceruzky Rotring – ideálny písací nástroj nielen pre študentov technických odborov

Mikroceruzky Rotring

Tenký hrot a jemné línie učarovali nejednému profesionálovi a nadšencovi umenia. A prečo sa mikroceruzky stali stálicou v toľkých odvetviach?

S tradičnými ceruzkami a perami nebolo možné dosiahnuť extrémne jemné linky a detaily. Mikroceruzky sa s touto výzvou vysporiadali a umožnili umelcom, dizajnérom a ďalším tvorcom dosiahnuť mimoriadnu presnosť.

Estetika a precíznosť majú v dnešnom svete zásadný význam. Ich symbolom sa stali práve mikroceruzky, ktoré sú jasnou voľbou tam, kde treba písať alebo kresliť s mimoriadnou jemnosťou – od technických kresieb a ilustrácií až po kaligrafiu.

Či už ide o profesionálne ilustrácie, technické plány alebo kaligrafiu, mikroceruzky dokazujú, že aj drobné detaily môžu mať obrovský význam.

 

Rozdiely medzi modelovými radami

Pre všetky mikroceruzky z modelovej rady 500, 600, 800 a Rapid je typická protišmyková kovová vrúbkovaná rukoväť a mosadzný mechanizmus pre presný posuv tuhy. Okrem toho sú všetky mikroceruzky vybavené vstavanou gumou pod uzáverom vrchnáka.

 

Mikroceruzky Rotring 500

Mikroceruzky Rotring 500

Mikroceruzky Rotring 500 sa vyznačujú svojou nezameniteľnou ľahkosťou. Telo mikroceruziek 500 je totiž vyrobené z plastu. Tieto mikroceruzky ocení každý, kto preferuje ľahký písací nástroj. Okrem vstavanej gumy pod uzáverom vrchnáka sú mikroceruzky z rady Rotring 500 doplnené o nastaviteľný indikátor stupňa tvrdosti tuhy. K dispozícii v 4 atraktívnych farbách tela a v 2 hrúbkach tuhy – 0,5 a 0,7 mm.

 

Mikroceruzky Rotring 600

Mikroceruzky Rotring 600

Tiež mikroceruzky rady Rotring 600 sú doplnené o nastaviteľný indikátor stupňa tvrdosti tuhy. Na rozdiel od mikroceruziek z nižšej rady je netypické celokovové šesťboké telo s protišmykovou ryhovanou úchopovou časťou. K dispozícii v 2 atraktívnych matných farbách tela a v 2 hrúbkach tuhy – 0,5 a 0,7 mm.

 

Mikroceruzky Rotring 800 a 800+

Mikroceruzky Rotring 800 a 800+

Mikroceruzky Rotring 800 a Rotring 800+ sa od ostatných rád líšia predovšetkým jedinečným vysúvacím mechanizmom „twist and click“, ktorý zabraňuje zlomeniu tuhy. Mikroceruzky z tejto rady sú zároveň doplnené stylusom na tablet, ktorý je kompatibilný so všetkými dotykovými obrazovkami. Na rozdiel od rady 500 a 600 však nie sú doplnené o nastaviteľný indikátor stupňa tvrdosti tuhy. Mikroceruzky 800 sú vhodným písacím nástrojom pre tých, ktorí preferujú robustnejšiu konštrukciu písacieho nástroja - telo je celokovové. K dispozícii v 2 atraktívnych matných farbách tela a 2 hrúbkach tuhy – 0,5 a 0,7 mm.

 

Mikroceruzky Rotring Rapid Pro

Mikroceruzky Rotring Rapid Pro

Aj mikroceruzky z kolekcie Rapid Pro sú celokovové. Rovnako ako mikroceruzky z kolekcie Rotring 800 nie sú doplnené o nastaviteľný indikátor stupňa tvrdosti tuhy. Pre túto modelovú radu je typický špeciálny mechanizmus posuvného puzdra a vankúšika, ktorý zaisťuje vysokú odolnosť proti rozbitiu a poskytuje vynikajúce pohodlie pri písaní a rysovaní.

 

Multifunkční multipen Rotring 600

Multifunkčný multipen Rotring 600

Multifunkčný multipen Rotring 600 spája guľôčkové pero a mechanickú ceruzku. Hybridný multipen Rotring 600 disponuje celokovovým šesťbokým telom a protišmykovou ryhovanou úchopovou časťou. Guľôčkové pero obsahuje 2 farby. Multipeny Rotring 600 predstavujú ideálny doplnok pre všetkých, ktorí oceňujú sofistikované riešenia.

Multifunkčný multipen Rotring 600

 

Publikované