Moleskine Academic Planner - diár pre študentov a akademikov

Moleskine Academic Planner je diár na obdobie od júla 2023 do júna 2024. Do konca školského roka sa rozrastie v záznam všetkého, čo ste dokázali, miest, kde ste boli, a zážitkov, ktoré ste prežili. Začnite plánovať s diárom Academic Planner od Moleskine a zistite, čo všetko vám prinesie.
Plánovací diář Moleskine Academic

Academic Planner je nepostrádateľným nástrojom, pokiaľ ide o organizáciu všetkých vašich školských, vysokoškolských a univerzitných povinností. Myslite, ale aj na mimoškolské aktivity, vrátane zdravého životného štýlu, športu alebo spoločenského života. Naplánujete a zdokumentujete všetky oblasti života, od rôznych povinností cez školu až po tvorivú činnosť. Pre študentov je dôležité nájsť správnu rovnováhu medzi štúdiom a trávením voľného času a dobrý diár im v tom môže zásadne pomôcť. Každý týždeň získate spätnú väzbu, ako efektívne si organizujete udalosti, termíny a schôdzky.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Rozvrhy seminárov

Okrem dvoch stránok s kalendármi na rok 2023 a 2024 ponúka akademický diár aj časť na záznam rozvrhu hodín. Sem si môžete zapísať všetky kurzy v danom semestri s dátumami začatia a ukončenia, časy a dni.

Tieto štruktúrované stránky umožňujú zapísať si názov seminára, vyučujúceho, miesto seminára a ďalšie podrobnosti, ktoré sú pre vás dôležité. Na konci každého rozvrhu je miesto pre poznámky. Práve tieto stránky budú základom vášho celoročného časového plánovania.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Stanovte si ciele

Stanovenie cieľov je kľúčom k tomu, aby ste sa dostali tam, kam chcete. Preto sú v diári dve stránky venované cieľom, ktoré chcete v tomto akademickom roku dosiahnuť, spolu s akčným plánom, ako ich uskutočniť. Poznačte si k cieľom, prečo sú pre vás dôležité, a spíšte všetko, čo vás inšpiruje na ich dosiahnutie.

Táto sekcia má bodkované usporiadanie, čo je ideálne nielen na písanie, ale aj na kreslenie, skicovanie a dopĺňanie poznámok a obrázkov. To všetko využite na ďalšiu motiváciu.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Sledujte svoje návyky

Akademický diár začína v júli 2023. Každý mesiac začína sekciou na sledovanie návykov: diagram prechádzajúci do tvaru kruhu s miestom až pre sedem návykov, ktoré si chcete deň za dňom udržiavať.

Dáta sa zaznamenávajú postupne do jednotlivých kolónok. Vyberte si pre každý zvyk inú farbu a sledujte, ako sa kruhový diagram v priebehu mesiaca zapĺňa a postupne vytvára pestrofarebnú dúhu. Je to skvelý spôsob, ako si žiaduce návyky pripomenúť a osvojiť si ich pravidelné dodržiavanie. Zároveň na prvý pohľad ľahko zistíte, ako si vediete. Diagram vám bude neustále, ale zároveň decentne pripomínať, aby ste sa držali zvolenej rutiny. Či už sa chcete uistiť, že dodržiavate pitný režim, denne prejdete 10 000 krokov alebo si pravidelne urobíte čas na to, aby ste sa sústredili na pocit vďačnosti.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Plány s nadhľadom

Po sekcii venovanej sledovaniu návykov nasleduje mesačný prehľad. Umožní vám urobiť krok späť a pozrieť sa z vyššej perspektívy na všetky dôležité momenty a udalosti, ktoré vás počas niekoľkých nasledujúcich týždňov čakajú, a prispôsobiť im tak svoje plánovanie.

Makroplánovanie je zásadným predpokladom na to, aby ste mohli plánovať detaily a špecifiká jednotlivých dní. Túto sekciu používajte na zaznamenávanie termínov skúšok alebo úloh, presne tak uvidíte, koľko máte času na učenie, prípravu a prácu samotnú. Môžete mať tak istotu, že všetko stihnete včas.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Týždenný prehľad

S týždenným prehľadom na dvojstránke vidíte všetky dni ako na dlani. Tu si poznamenajte všetky úlohy, udalosti a schôdzky. Sekcia je určená na každodenné detaily, poznámky, nápady.

Pridajte vstupenky z predstavenia a spomienkové predmety z miest, ktoré ste navštívili, a premeňte svoj diár na zápisník – pamiatku, ku ktorej sa budete vracať ešte dlho po skončení roka. Mapujte svoj tvorivý elán a náladu každý týždeň pomocou vlastných farebných kódov. Oveľa ľahšie tak dosiahnete rovnováhu medzi vlastnými potrebami a povinnosťami spojenými so štúdiom, ale aj ďalšími záväzkami.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Čo sa podarilo

Na konci každého mesiaca si zaznamenajte svoje úspechy, veci, na ktoré ste najviac hrdí. Presne v tento moment sa môžete zamerať na osobný rozvoj tým, že si položíte otázku, čo by mohlo byť lepšie a ako v nasledujúcich mesiacoch rásť a posunúť sa vpred.

Tento mesačný prehľad je skvelou príležitosťou na zamyslenie a prípadné prehodnotenie cieľov.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Ročné ohliadnutie

Okrem priebežného sledovania vášho života a plánovania do budúcnosti je akademický diár miestom, kde sa môže obzrieť za tým, čo ste dosiahli. Postupom času sa jeho stránky stávajú ručne písaným záznamom akademických úspechov a osobného rastu. Na konci akademického roka je priestor na zamyslenie a poznačenie toho, ako celý rok prebiehal, vrátane nasledujúcich otázok.

Aké ročné ciele ste dosiahli? Na aké úspechy ste najviac hrdí? Prečo bol tento rok nezabudnuteľný? Aké máte ciele na budúci rok? Posledné stránky akademického diára sú určené na sledovanie všetkých absolvovaných kurzov, získaných známok a kreditov v každom semestri zvlášť. Na týchto stránkach tiež môžete zaznamenávať jednotlivé projekty, ktorým ste sa v priebehu roka venovali. Je tu miesto pre osem rôznych projektov vrátane názvu, príslušnej triedy, popisu, termínu a dôležitých podrobností. Akonáhle máte úlohu dokončenú, zaškrtnite ju ako hotovú vo vedľajšom políčku.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Samolepky - nenahraditeľní pomocníci

Diár Academic Planner je dodávaný s rozsiahlou súpravou samolepiek, vďaka ktorým obsah stránok prispôsobíte úplne svojim potrebám.

Grafické symboly na samolepkách a štítky s menovkami urobia vaše záznamy prehľadnejšie. Vnútorné stránky tiež obsahujú tri odnímateľné záložky, ktoré slúžia na oddelenie a kategorizáciu jednotlivých plánov. S pomocou týchto záložiek vždy otvorte diár na správnej stránke.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Pohodlné listovanie

Akademický diár má špirálovú väzbu, vďaka ktorej ho možno otvoriť v plných 360 °. Táto špeciálna špirála je flexibilná, ale odolná a príjemná na dotyk – podobne ako kartónové obaly vyrobené spoločnosťou Favini. Favini patrí medzi popredných svetových výrobcov prírodných materiálov na báze vlákien.

 

Plánovací diář Moleskine Academic

Z čoho je diár vyrobený?

Dosky diára sú vyrobené z ekologicky šetrného papiera od značky Favini, ktorý je vyrábaný z vedľajších produktov spracovania hroznového vína, kivi a mandlí.

 

Čo vás ešte v diári čaká

K dispozícii je aj mapa sveta na sledovanie všetkých ciest, ktoré počas roka podniknete, alebo na zaznamenávanie miest blízkym vášmu srdcu. Na prvej stránke sa nachádza upozornenie Moleskine „V prípade straty“, kam patria kontaktné údaje a informácie o prípadnej odmene pre toho, kto vám vráti váš drahocenný celoročný záznam, pokiaľ ho niekde zabudnete.

 

S týmto všestranným pomocníkom budete mať svoje ciele a sny pod kontrolou.

 

Publikované