Filofax alebo tajomstvo úspešného plánovania

 

Život v dnešnom uponáhľanom svete si vyžaduje dobrú organizáciu a efektívne plánovanie. Či už ste študent, profesionál alebo plníte mnoho rolí naraz, diár vám pomôže udržať všetky dôležité termíny, poznámky a úlohy na jednom mieste. V tomto článku si predstavíme diáre Filofax a zoznámime vás s tým, prečo sú také výnimočné a prečo by ste ich mali začleniť do svojho každodenného života.

 

Filofax aneb tajemství úspěšného plánování

Flexibilita a prispôsobenie

Jedným z hlavných dôvodov, prečo mnoho ľudí volí diár Filofax, je ich flexibilita. Môžete si vybrať z rôznych veľkostí, štýlov a typov papierov, ktoré zodpovedajú vašim potrebám. Vďaka možnosti výmeny stránok môžete pridávať, uberať a upravovať obsah podľa aktuálnych požiadaviek.

 

Používanie diárov Filofax krok za krokom

 

Krok 1: Výber správneho diára Filofax

Začnite tým, že si vyberiete veľkosť diára, ktorá vám bude vyhovovať. Filofax ponúka diáre v rôznych veľkostiach, od vreckových po väčšie formáty. Vyberte si diár v obľúbenom dizajne a farbe.

 

 

 

Ukázka designových kolekcí Filofax
Filofax Kolekcia Botanical Filofax Kolekcia Moonlight Filofax Kolekcia Saffiano Filofax Kolekcia Garden

 

Správnu náplň k diáru vyberiete pomocou farby. Každá veľkosť diára je označená inou farbou.

 

Krok 2: Pripravte diár na plánovanie

Pokiaľ má váš diár Filofax prázdne stránky, doplňte ho o kalendár (ročné, mesačné, týždenné, denné), zoznamy úloh, adresár a ďalšie stránky na plánovanie a poznámky. Môžete si tiež vytvoriť vlastné záložky alebo vkladať rôzne doplnky, ako sú zápisníky alebo kapsičky.

Tip: Diáre sú dodávané s rôznymi náplňami. Než budete dokupovať ďalšie doplnky, skontrolujte, či nie sú súčasťou už zakúpeného diára.

 

Krok 3: Plánovanie dlhodobých cieľov
Plánování dlouhodobých cílů
Na začiatku diára si vyhraďte stránku alebo sekciu na zápis dlhodobých cieľov. Zapíšte si sem, čo chcete dosiahnuť v priebehu roka a niekoľkých rokov. To vám pomôže sústrediť sa na svoje priority.

 

Krok 4: Týždenné plánovanie
Týdenní plánování
Týždenný kalendár použite na plánovanie dôležitých udalostí schôdzok a termínov. Poznačte si aj svoje každodenné úlohy, aby ste si udržali prehľad, čo treba dokončiť.

 

Krok 5: Denné záznamy
Denní záznamy
Každý deň si vytvorte stránku pre denné záznamy. Zapíšte si sem všetky dôležité poznámky, postrehy, úlohy a pripomienky. Môžete tu tiež viesť denník, pokiaľ vás to baví.

 

Krok 6: Pravidelné aktualizácie
Sledování úkolůSledování výdajůSledování aktivit

Svoj diár Filofax pravidelne aktualizujte. Každý týždeň a mesiac si skontrolujte nadchádzajúce udalosti a úlohy a pridajte nové, akonáhle sa objavia.

  • Sledovanie úloh- Na samostatnú stránku zapíšte úlohy, ktoré chcete dokončiť v priebehu dňa. Uistite sa, že úlohy sú realistické a dosiahnuteľné.
  • Sledovanie výdavkov - Dôležité je tiež pravidelné sledovanie vlastných výdavkov. S náplňou Sledovanie výdavkov budete mať prehľad o úsporách, výdavkoch či splátkach.
  • Sledovanie aktivít - Stanovte si k vašim aktivitám čiastkové úlohy, ktoré vám pomôžu dosiahnuť požadované ciele. Sledovanie cieľov predstavuje pomôcku pre rýchlejšie a efektívnejšie dokončenie vašich úloh a povinností.

 

Krok 7: Využitie doplnkov na plánovanie doma aj v práci

Využite všetky dostupné doplnky na usporiadanie vášho diára. Záložky, vrecká na vizitky a plastové obaly na dokumenty vám pomôžu prispôsobiť diár vašim potrebám.

Pre cestovateľov
Pre cestovateľov - Vďaka stránkam s podrobnosťami o výletoch vám už nikdy nič neunikne! Vhodné pre ostrieľaných cestovateľov, ale aj občasných výletníkov.
Plánovanie domácnosti a jedálnička
Plánovanie domácnosti a jedálnička - S náplňou Plánovanie domácnosti môžete sledovať priebeh upratovania v domácnosti. Diár vám pripomenie pranie bielizne alebo napríklad vynesenie triedeného odpadu.
Povzbuďte v sebe šéfkuchára a naplánujte chutné jedlá. Zároveň si postrážite rozpočet na nákupy.
Wellnes a nastartování návyků
Wellnes a naštartovanie návykov - Náplň obsahuje priestor na záznam cvičení, wellness ciele či sledovanie návykov a pomôže vám k posilneniu a udržaniu zdravia.
Plánovanie projektov
Plánovanie projektov - Stanovte si ciele, napíšte kroky na ich naplnenie a sledujte všetko až do úspešného konca. Plánovanie projektov je skvelá pomôcky pre rýchlejšie a efektívnejšie plnenie pracovných povinností.
Zapisovanie hesiel, adries
Zapisovanie hesiel, adries - Nenechávajte všetko na online a urobte si zálohu svojich dôležitých údajov aj offline : ).

 

 

Krok 8: Buďte kreatívni

Ozdobte si svoj diár Filolax farebnými obrázkami, kresbami alebo inšpiratívnymi citátmi.

Samolepky, lepicí bločky

Samolepky, lepiace bločky a ako ich používať

 

Ozdobné samolepky nalepte na titulnú stránku, okraje stránok, alebo ich použite namiesto slov. Archy so samolepkami obsahujú kvety, motívy, citáty, postavičky a mnoho ďalšieho.

  

Organizačné lepiace bločky využijete na zvýraznenie dôležitého termínu, úlohy alebo inej udalosti. To vám pomôže zamerať sa na najdôležitejšie úlohy a plniť ich v prvom rade. Prilepte lístoček na miesto, kam sa často vraciate a máte tam pre vás dôležité informácie.

 

Washi pásky

Washi pásky

Washi pásky Filofax ozdobia nielen váš diár Filofax. Máme pre vás niekoľko tipov, ako využiť washi pásky:

  • Ozdobte s nimi okraje stránok alebo vytvorte na stránke ozdobný rámček.
  • Označte dôležité stránky s cieľmi a udalosťami.
  • Zvýraznite dôležité udalosti, ako sú narodeniny, výročia.
  • Vytvorte tabuľku.
  • Prekryte nepodarené texty či kresbičky.
  • Kombinujte vzory a farby opasok a vytvorte jedinečný vzhľad diára!

 

Magnetické klipy

Magnetické klipy

Tento silný magnetický klip vyvinutý v spolupráci s ÖLI BLOCK je obojstranný a udrží až 20 listov papiera bezpečne pohromade. Použite ho napríklad na označenie stránok alebo ako pútko na pero v diári Filofax či znovuplniteľnom zápisníku Notebook.

 

Šablóny

Šablóny

Je pre vás dôležitá úprava diára? Šablóny na zatraktívnenie diára máte vždy po ruke! Šablóny vám pomôžu ľahko a rýchlo vytvárať či dotvárať Váš diár.

 

Náhradné papiere, rozraďovače, pravítka

Výhodou plánovania s Filofaxom je, že existujúce doplnky k diáru môžete kedykoľvek dopĺňať či meniť za akékoľvek, ktoré práve budete potrebovať.

Rozřazovače Pravítka poutko na pero Kalkulačky Obálky

 

Neodmysliteľní pomocníci

 

K diáru nesmú chýbať písacie potreby, puzdrá a zápisník. Zlaďte všetko do vášho obľúbeného dizajnu diára.

  

zápisník Poudro Pero

 

 

S postupom času si vytvoríte svoj vlastný systém plánovania s diárom Filofax, ktorý vám bude najviac vyhovovať a pomôže vám dosiahnuť maximálnu organizáciu a produktivitu.

 

Publikované