Sprievodca papierom Moleskine

Charakteristický papier slonovinovej farby používaný značkou Moleskine je vytvorený tak, aby akcentoval každé slovo a každú kresbu. Je hebký na dotyk a, keď listujete svojimi poznámkami, vďaka starostlivo zvolenej rovnováhe medzi textúrou a obsahom vydáva zreteľný a zároveň upokojujúci zvuk. Moleskine vyšiel v ústrety najrôznejším kreatívnym potrebám, ponúka širokú paletu nástrojov určených na písanie, kreslenie a maľbu.

 

Moleskine papír gramáž 70 g/m2
70 g/m2
Štandardný papier slonovinovej farby, bez kyselín a s certifikáciou FSC, používaný u väčšiny zápisníkov Moleskine. Vyrábaný z farbenej celulózy, je vhodný pre všetky suché médiá, perá a ceruzky Moleskine.
Zápisníky s tvrdými doskami, Zápisníky s mäkkými doskami, Zápisníky Expanded, Limitované kolekcie zápisníkov, Zošity Cahier a Volant, Diáre/diáre PRO (s výnimkou A4), Zápisníky PRO, Adresáre, Zápisníky Passion Journal
Moleskine papír gramáž 100 g/m2
100 g/m2
Trochu hrubší ako štandardný papier slonovinovej farby, vyrobený však rovnakým spôsobom z farbenej celulózy. Je vhodný pre perá Moleskine, plniace perá, všetky suché médiá ako sú ceruzky Moleskine, uhle a pastely.
Diáre PRO vo formáte A4, Poznámkový blok PRO, Zápisníky Workbook, Zápisníky Smart, Diáre Smart, Diáre Smart PRO, Zošity Smart
Moleskine papír gramáž 120 g/m2
120 g/m2
Hebký a príjemný papier vhodný na kresbu je, rovnako ako štandardný papier, vyrobený z farbenej celulózy. Je vhodný pre farebné ceruzky Moleskine, uhle, všetky perá Moleskine, plniace perá a popisovače.
Skicáre Sketch Album, Skicáre Sketch Pad, Skicáre Smart Sketch Album
Moleskine papír gramáž 165 g/m2
165 g/m2
Štandardný papier vyrobený z farbenej celulózy s najvyššou gramážou je vhodný na kresbu a odolá aj gumovaniu. Je vhodný pre všetky suché médiá ako sú farebné ceruzky Moleskine, pastely a uhle, všetky perá Moleskine, plniace perá a popisovače.
Skicáre, Skicáre Japanese Album, Zápisníky Storyboard
Moleskine papír gramáž 200 g/m2
200 g/m2
Papier, tvorený čiastočne bavlneným vláknom lisovaným za studena. Je odolný voči gume a zároveň pojme veľké množstvo farby, a to z oboch strán. Je vhodný pre akvarelové farebné ceruzky Moleskine.
Skicáre Watercolour Album, Skicáre Watercolour Notebook
Moleskine papír gramáž 300 g/m2
300 g/m2
Papier s ešte vyšším podielom bavlnených vlákien lisovaných za studena je odolný voči gume a zároveň pojme aj niekoľko akvarelových vrstiev, a to z oboch strán.
Skicár Watercolour Block
FSC
Všetok papier používaný značkou Moleskine spĺňa podmienky certifikácie FSC®, pochádza zo šetrne obhospodarovaných lesov.

 

Publikované